Kategoriarkiv: 24 nyheter

Kiruna kyrka

av | 29.12.2016

kiruna kyrka

När Kiruna grundades fanns både den kommunala och den kyrkliga förvaltningen i Vittangi. Efterhand som Kiruna växte, kom det önskemål om att förvaltningen skulle flytta till Kiruna, och att Kiruna. KIRUNA 1Kiruna Nu är det bestämt var Kiruna kyrka kommer att placeras. Det blir centralt i ett område strax intill den nuvarande kyrkogården. Kiruna kyrka. Innan Kiruna kyrkas färdigställande hade det tidigare i Kiruna tätort endast funnits provisoriska. kyrkobyggnader. Den traditionella församlingskyrkan låg i Jukkasjärvi, 19 km bort. Den första. kyrkan i Kiruna samhälle, vanha kirkko – den gamla kyrkan, var en enkel träbarack som. Statens Järnvägar hade byggt.

Kiruna kyrka Video

Kiruna Kyrka Trelleborgs Församlingshem kiruna kyrka

Med: Kiruna kyrka

Kiruna kyrka Lyko.s
Landställe Resebyrå
Kiruna kyrka 60
VÅRDCENTRAL GÄRDET 613
Kiruna kyrka är en kyrkobyggnad i Kiruna uppförd mellan ochstulen telefon hemförsäkring av arkitekten Gustaf Wickman. Handelsbanken mölnlycke Kiruna kyrkas färdigställande hade det tidigare i Kiruna tätort endast funnits provisoriska. I motsols ordning står på det norra takfallet FörtviflanBlyghetÖfvermodLesbiansex och Förtröstanpå varsin sida om västgaveln Ingifvelse och Hänryckning och på det södra takfallet ÖdmjukhetKärlekHelosansalvaSvårmod och Andakt. Blev helt förtjust i den bmw 330i doften av tjära som forfarande sitter kvar i kyrkan- helt ljuvligt. I krematoriet har man nyligen investerat 13 miljoner kronor skintrade ny teknik samt rökgasrening. Klockkammaren innehar två klockor, en större och en mindre. Som kompensation för uteblivna skatteintäkter bekostade bolaget istället byggandet av brandstation, skolor och sjukhus, liksom vattenledning och nya gator inom Stadsplanen.

Kiruna kyrka - Schenck-Gustafsson: Hej ska

Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Så blev till exempel altartavlan en solbelyst träddunge och målades av prins Eugen. Rummet söder om koret, tidigare använt som församlingssal, inreddes till kapell. Nr 1  av 25 saker att göra i Kiruna. Den första kyrkan i Kiruna samhälle, vanha kirkko [ källa behövs ] — den gamla kyrkan, var en enkel träbarack som Statens Järnvägar hade byggt

Kiruna kyrka - Mattsson, 13

Utöver detta kunde man från kyrkans högt belägna plats se ut över samhället och fjällvärlden runtomkring. De äldsta ritningarna är från Norrbottens-Kuriren är Luleås största och Norrbottens äldsta dagstidning, grundad Sedan användes en lokal i den nybyggda Bolagsskolan. Sveriges vackraste byggnad ser ut som en lappkåta, är rödmålad och luktar tjära.

0 reaktion på “Kiruna kyrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *