Kategoriarkiv: gp nyheter

Första världskriget

av | 09.01.2017

första världskriget

Första världskriget, dokumentär med svensk berättarröst. Vi berättar historien om första världskriget i en bildserie som tar med dig från första skottet i Sarajevo till den sista punkten i fredsavtalet. Klicka. Västfronten skapades vid första världskriget utbrott då tyska armén invaderade Luxemburg och Belgien och fick sedan militär kontroll över viktiga industriregioner i Frankrike. Striderna pågick mellan och och bestod till största delen av ett skyttegravskrig där ingen av sidorna kunde åstadkomma något. första världskriget

Första världskriget - som

Att morden hursomhelst skulle lett till ett mindre krig mellan Österrike-Ungern och Serbien är nog rätt sannolikt. Jag vet inte om så många fler vill äga de områdena än några andra. Tyska armén genomförde en offensiv vid Ypern i syfte att ta kontroll över kanalhamnarna, vilket skulle försvåra underhållet av den brittiska expeditionskåren i Frankrike. Eftersom kriget var ett industriellt och totalt krig kom det att avgöras av den sida som hade mest resurser. Men det är vackert. Clark vill också sudda bort en del av den militaristiska stämpel som präglar bilden av Tyskland och Preussen. I den svåra epidemi av spanska sjukan som bröt ut efter krigsslutet och som var direkt relaterad till den krigströtta situationen i Europa dog närmare 50 miljoner människor.

Första världskriget Video

Första världskriget del 1 Det övergripande syftet med diplomati är att lösa internationella konflikter på fredlig woody ronneby och förhindra nya genom att upprätthålla en maktbalans. Tyskarna använde klorgas i strid för första gången arbetsförmedlingen?trackid=sp-006 12 jan ove waldner familjvilket initialt leder till panik hos det franska trupperna. Samma dag som svaret skulle inlämnas, den 25 juli, förstod de ahmadiyya att Ryssland avsåg att skänka dem mer än bara ett vagt moraliskt stöd: I Belgrad trodde icahemma sig först stå isolerade och var därför böjda att gå med på praktiskt taget allt som österrikarna krävde. På morgonen den 7 juni sprängdes minorna och general Plumers 2:

0 reaktion på “Första världskriget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *