Kategoriarkiv: nyheter

Vinterdäck period

av | 03.01.2017

vinterdäck period

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. Under denna period är minsta tillåtna mönsterdjup för vinterdäck 3 mm. Dubbade däck är tillåtna 1 oktober - 15 april. De är även tillåtna under annan tid om vinterväglag råder eller förväntas. Med "vinterväglag" menas att det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. "Likvärdig utrustning" kan till exempel. Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid. Om personbilar och lätta lastbilar har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Detta gäller även om fordonet är.

Vinterdäck period - vanliga fall

Men de används bara på mindre vägar, om vägbanan är täckt med is eller packad snö. I däcktesterna brukar däck sticka ut som extra bra och dessa kan man sedan prisjämföra på nätet. Vinterväglag definieras så här av Transportstyrelsen:. Förbud mot dubbdäck gäller på vissa gator i några städer. I exempelvis mellaneuropa kan vinterdäck innebära däck som passar bättre för snöslask och lägre temperaturer, i andra områden däck för körning på snö och is-underlag. Eller så beställer du med fälgar hem till din dörr och så kan du sköta det själv.

Vinterdäck period - den

Eventuella följder kan till exempel vara mycket högt slitage och problematiska köregenskaper. Om du behöver tips på däckbutiker som erbjuder prisvärda vinterdäck så kan du kolla in topplistan på startsidan. Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Isgreppet hos dubbfria vinterdäck till personbil sjunker med ökande hårdhet [ 5 ]. Extremt mjukt gummi kan ha ca 30° Sh och extremt hårt gummi, så som ebonit användes förr till höljen för bilbatterier har upp till 98° Sh. vinterdäck period Det viktigaste är att de inte är utsatta för solljus. Om däcken har en fälgdiameter som är tio tum eller mindre, enligt uppgift i vägtrafikregistret, Om fordonet brukas av försvaret - med det menas Försvarsmakten, Försvarets Materielverk eller Aktuellt play radioanstalt. Frankrike har inga krav på vinterdäck. En körförbudsskylt kompletterad med tilläggstavlan A usgenommen Fahrzeuge acer palmatum Ultravox förekommer. Krav på vinterdäck idag! Förvaring av vinterdäck   Vinterdäck ska förvaras mörkt och helst svalt och luftigt.

Vinterdäck period Video

Don't be that guy

0 reaktion på “Vinterdäck period

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *